Tiedote

Kukkaisjazz 2011 Tampereella

Su 24.7.2009 klo 12 – 15.30 Keskustorilla Tampereella kokoontuvat jazzin ystävät Kukkaisjazzin merkeissä!

Kukkaisjazz järjestettiin Tampereella ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Nyt jo neljättä kertaa toteutuva loistelias ulkoilmafestivaali toteutetaan yhteistyössä Tamjazz ry:n (Tampereen jazzin ystävät ry) ja Tampere tunnetuksi ry:n kanssa. Tiedossa on taas kesäisen päivän verran jazzia ja swingiä, jolloin kuulemme kolmea suomalaista jazzkokoonpanoa.

klo 12 – 12.55 Reima Viro Evergreens
klo 13.15 – 14.10 Janne Maarala Swing Cats
klo 14.30 – 15.30 Reija Lang Trio

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tarjoilu tapahtuu torilla olevista myyntikojuista.

Tarkempi ohjelma ja lisätietoa:

tamjazz.wordpress.com

http://www.kukkaisviikot.fi

————————————————————————————————————–

Kukkaisjazz 2011

Ohjelma


Reima Viro Evergreens

klo 12. – 12.55

Kukkaisjazzin avaa pirkanmaalainen orkesteri Reima Viro Evergreens. Orkesteri esittää evergreens-jazzia vankalla ammattitaidolla moneen makuun. Konkarikokoonpano on ehtinyt ihastuttaa yleisöä paitsi Suomessa, myös useampaan otteeseen ulkomaille kutsuttuna orkesterivieraana.

Peruskokoonpano muodostuu pianisti Juhani Sajakorvesta, rumpali Jari Kantosesta ja tenorisaksofonisti Yrjö Hauskalasta. Bändiä liidaa hurmaava basisti Reima Virolainen. Reima aloitti uransa jo jazzin ”kultaisina vuosikymmeninä” monissa nimekkäissä jazzyhtyeissä, kuten Erik Lindström, Raimo Roihan trio, Heikki Sarmanto, Arto Raninen muutamia mainitaksemme. Kokoonpanon muutkin jäsenet ovat niittäneet reppukaupallisen kannuksia musiikin sektorilla niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Jazz on se sävel, joka tämän ryhmän sydämet yhdistää samaan sykkeeseen.


””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’

Janne Maarala Swing Cats

klo 13.15 – 14.10

Janne Maarala Swing Cats -yhtyeen kokoonpano on legendaarisen Benny Goodmanin trion mukainen: piano, klarinetti ja rummut. Pianisti Janne Maaralan lisäksi muut swingkissat ovat Kukkaisjazzien lavalla muut swingkissat ovat Kukkaisjazzien lavalla klarinetisti Risto Salmi ja rumpali Thomas Rönnholm.

Swing Cats soittaa jazzklassikoita ja -standardeja swing-aikakauden hengessä lisäten mukaan tuulahduksen myös modernimmista jazzsävyistä. Ohjelmistoon kuuluu myös räväkkää pianoboogie woogieta.

Bassoa tässä kokoonpanossa ei tarvita, sillä Jannen rullaava vasen käsi luo Thomaksen loistavan rumputyöskentelyn kanssa tanakan ja svengaavan peruskompin. Kun siihen lisätään Riston virtuoottinen  klarinetin soitto, kuuntelukokemus on kertakaikkiaan mukaansatempaava!

http://www.jannemaarala.com

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””

Reija Lang Trio
klo 14.30 – 15.30

Reija Lang Trion musiikki nojaa vahvasti afro-amerikkalaisen musiikin rytmiseen perinteeseen. Kolmen individualistisen soittajan saumaton yhteistyö luo rikkaan akustisen soundin ja kantaa  suvereenilla intensiteetillä. Harvinainen yhdistelmä – laulu, viulu, piano ja basso – herkistää kuulijan aistit vivahteille sekä toisaalta tempaa mukaansa vahvalla rytmisellä tulkinnalla.

Reija Langin monisävyinen ja kauniisti soiva laulu, Antti Utriaisen svengaavan iskevä ja tyylikäs pianismi sekä Mikko-Ville Luolajan-Mikkolan rytmikkään vahvat bassokulut ja mestarillinen viulismi loihtivat kiehtovan kudelman. Yhtyeen musiikki nivoo luontevasti yhteen Luolajan-Mikkolan sävellyksiä ja Langin sanoituksia sekä tuo esiin jazzperinteen nostalgiaa upeasti svengaavien jazzstandardien ja lattareiden myötä. Mukaan on valittu sävellyksiä
mm. Thelonious Monkilta,  Charles Mingukselta, Dizzy Gillespieltä, Bob Doroughilta, Cole Porterilta, Dori Caymmilta ja Ron McClurelta.

http://www.myspace.com/reijalangtrio

Mainokset